Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL
Precarietat laboral, solteria i generació millenial
L'escriptora i periodista lleidatana Montserrat Bros ha presentat el seu primer llibre 'Mujer sin blanca busca'
Mercè Raga 31/03/2017

La lleidetana, de la Fuliola, Montserrat Bros, acaba d’escriure el llibre Mujer sin blanca soltera busca. Una novel·la que recull les peripècies de la seva protagonista, Isa Pi, una jove de 30 anys, amb doble llicenciatura en Periodisme i  Filosofia i  una estància a Oxford, que intenta sobreviure en el món laboral i sentimental. 

En declaracions a Ràdio Estel, l’escriptora catalana assegura: “No és fàcil ser de la generació més preparada”. Fa tres anys que Montserrat Bros va començar a escriure el blog Mujer sin blanca soltera busca. Sota el pseudònim d'Isa Pi, la periodista dissecciona amb humor i ironia la precarietat laboral, la solteria i la generació millenial al bloc homònim «Mujer sin blanca soltera busca». El bloc compta amb 10.000 visites setmanals. 

Montserrat Bros reflecteix ara en aquesta novel·la, publicada per L'Esfera dels Llibres i amb il·lustracions de la seva cosina Marta Bros, la situació de molts joves de trenta anys, que van acabar la carrera amb ganes de menjar-se el món, però "aquestes il·lusions es van veure truncades per l’escletxa de la crisi”. “Tothom busca el seu lloc a la vida. Un lloc on hem de ser feliços”, ha dit Bros que va començar a esciure el seu bloc després de trobar-se en un punt d’inflexió en la seva vida. La periodista de la Fuliola va començar a esciure el seu bloc per denunciar la precarietat laboral.

Montserrat Bros Pont (la Fuliola, Lleida, 1984) és llicenciada en Periodisme per la Universitat de Navarra i postgrau en Comunicació i Periodisme de Moda per Idec Pompeu Fabra. Va treballar com a redactora de cultura i moda d'Europa Press i va presentar un programa cultural que es va emetre a les televisions locals catalanes a través de Comunicàlia. Ha col·laborat en mitjans com Onda Cero i Jo Dona i com a crítica de cinema a Ràdio Estel.

Aquest dilluns 3 d’abril, a les 19.00, al Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya, 10) Montserrat Bros presentarà el llibre amb la presència de Salvador Aragonés, ex director d’Europa Press Catalunya i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya. 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET