Ràdio Estel
Peu de foto: Josep Burgaya a RàdioEstel
FÓRMULA ESTEL Foto: @BorjaDeMaria
"La política és massa important per deixar-la en mans dels economistes"
L’autor de 'Adiós a la soberanía política' també ha estat molt crític amb els poders públics
@BorjaDeMaria 24/03/2017

Com ens afecten els tractats internacionals de lliure comerç (TTIP, TTP,CETA, TISA...) i com afecta a la pèrdua de sobirania política dels estats?

Aquest divendres a la Fórmula Estel hem parlat amb Josep Burgaya, doctor en Història Contemporània por la UAB; professor titular de la Universitat de Vic; autor de ADIÓS A LA SOBERANÍA POLÍTICA. Los tratados de nueva generación (TTP, TTIP, CETA, TISA…) y qué significan para nosotros (Ediciones invisibles)

L’Associació Transatlàntica de Comerç i Inversió, més coneguda per les sigles en anglès TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) es va votar a principis de 2013 amb l'objectiu de rellançar l'intercanvi de béns, serveis i inversions entre els Estats Units i la Unió Europea. El CETA és aquest mateix intercanvi però entre Estats Units i el Canadà. Josep Burgaya ha apuntat a l’entrevista: "Amb el CETA les empreses nord-americanes ja poden fer arribar els seus productes a Europa gràcies a l'acord amb Canadà".

L’autor de Adiós a la soberanía política també ha estat molt crític amb els poders públics "Els Estats són una ombra del què eren, perquè sobre qüestions fonamentals no poden decidir absolutament res", també dient: "La major part dels polítics pensen que el mercat és infalible, tot i que ens va portar a la crisi" o afirmant: "La política és massa important per deixar-la en mans dels economistes”. 

“La política és un teatre una mica absurd: fins i tot la política parlamentària, amb debats impostats, en què ningú no es creu res, amb cinisme que tothom donem per suposat. Enviem embaixadors a tot el món, a San Marino… però és clar, el poder real està a Microsoft, Apple, Amazon..."
 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET