Ràdio Estel
Peu de foto: Sílvia Soler ens ha acompanat a la Fórmula Estel per descobrir-nos 'Els vells amics'
RÀDIO ESTEL Foto: Trinxat.cat
Sílvia Soler parla a 'Els vells amics' del valor de l’amistat
L'escriptora de Figueres ha presentat la seva última obra a RàdioEstel
Mercè Raga 24/03/2017

Acaba de sortir el nou llibre de l’escriptora i periodista Sílvia Soler. ‘Els vells amics’ de l’editorial Columna. Després del seus èxits ‘l’Estiu que comença’, i ‘Un any i mig’, Sílvia Soler parla en aquest llibre de dos plantejaments vitals. “He volgut tractar aquesta dicotomia entre defensar una vocació artística o renunciar-hi. En tot cas sempre serà una heroïcitat.” ha explicat Silvia Soler en una entrevista a Ràdio Estel. 

D’altra banda, l’autora catalana (Twitter) s’endinsa en l’apassionant aventura que suposa la recerca del sentit de la vida i ens mostra per què l’amistat és un valor que cal preservar per sempre. Una novel·la, la seva tretzena obra, protagonitzada per  cinc joves, estudiants de Belles arts que es coneixen en un viatge a París. Serà un viatge de només quatre dies però que els marcarà i durarà per sempre. 

Segons l’autora, “els cinc personatges el que els diferencia i els que els construeix és l’actitut que tenen davant del fet artístic.” En el llibre ‘Els vells amics’, en Marc, en Mateu, la Lidia, l’Ada i el Santi entrellacen les seves vides, i malgrat les seves aparents diferències, res sembla que pugui trencar el que tenen en comú i el més preuat: la seva amistat.

Les novel·les moltes vegades néixen de processos vitals del mateix escriptor. “Jo tenia moltes ganes de parlar de la vocació artística. Personalment, tinc un grup d’amics de sempre, aquesta amistat ha anat evolucionant i el temps ens ha posat a prova, i ho hem superat. Aquest fet s’ha filtrat tant en la meva novel·la, que al final l’amistat s’ha convertit en el teló de fons de l’obra”, ha assegurat l’escriptora catalana. 

Abans de publicar els llibres, la Silvia Soler demana supervisió a amics i familiars. La seva editora i la seva germana, que és professora de literatura, sempre li revisa, però hi ha dues persones més que van variant perquè l’interessa tenir opinions diferents. Per a ‘Els Vells Amics’ ha escollit el professor Daniel Nomen i el seu fill.

Si vols escoltar l’entrevista sencera pots escoltar-la aquí

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET