Ràdio Estel
Peu de foto: Susanna
FÓRMULA ESTEL Foto: David
El Festival de Jazz de Terrassa, fidel als seus valors
La cantant Laura Simó inaugura aquest cicle, que es celebra del 15 de març al 2 d'abril a Terrassa
@BorjaDeMaria 10/03/2017

Del 15 de març al 2 d'abril Terrassa acull més de 50 actuacions en directe protagonitzades per uns 250 músics. El 36è Festival de Jazz de Terrassa arrodoneix la seva oferta amb un munt d’activitats paral·leles, a Ullastrell i Viladecavalls.

A la Fórmula Estel aquest divendres hem parlat amb Susanna Carmona, portaveu i coordinadora del Festival, i amb Laura Simó, “la dama del jazz català” que inaugura el Festival amb Afterglow, un repertori on es succeeixen des de clàssics jazzístics a peces de cantautors en la celebració dels 30 anys de carrera artística de la cantant catalana.

Laura Simó: “Per mi el Festival de Jazz de Terrassa és el referent a nivell nacional i internacional, és el més antic i més coherent”
Simó es reconeix en la definició que li van fer de la cantant eclètica: “A mi m’agrada la música en general, i les que m’arriben al cor i em posen la pell de gallina les intento incorporar”, ha explicat a la Fórmula Estel.

Més de 250 músics son l’ànima del 36 Festival de Jazz Terrassa. Destaca la presència europea, especialment la francesa, amb Michel Portal, de formació clàssica i que ha tocat tots els pals, o Ludovic Beier, acordionista. Altres noms propis són els de Tom Harrell, trompetista nord-americà “molt creatiu, molt melòdic, aconsegueix fer fàcil el que és difícil”, en paraules de la coordinadora del Festival, Susanna Carmona, o el mallorquí Manuel Ballester.

Un festival que ja porta 36 anys
Per a la coordinadora Susanna Carmona “és una trajectòria important per un festival humil, modest, que es manté fidel als seus valors. Sempre intentant ser un referent, una projecció dels músics del país a nivell internacional”. Susanna Carmona, portaveu i coordinadora del Festival Jazz Terrassa. Hi haurà fins a vuit presentacions discogràfiques que reflecteixen les tendències del jazz contemporani. 

El Festival manté els concerts de club a la Nova Jazz Cava, al Centre Cultural Terrassa i les matinals populars a l’aire lliure als espais emblema del certamen, les places Vella i Catalunya i el Pícnic Jazz Vallparadís al Torrent de la Font d’en Sagrera el diumenge dia 26. Com sempre, aquesta serà una de les jornades més populars i multitudinàries on s'hi podran veure i escoltar La Locomotora Negra, Perico Sambeat & Joe Magnarelli Quartet, Wom Trio amb Sara Pi i Los Mambo Jambo.

RàdioEstel us convida a aquest Festival de Jazz de Terrassa. Entre tots els participants sortejarem 1 entrada doble per a cadascun dels concerts 

Més notícies sobre FÓRMULA ESTEL

Esteve Camps: "Es treballa per reduir el risc de possible atemptat"

Gaspart: "Jo no vull a ningú a casa meva que no vulgui estar"

"El sexe ha passat de ser una cosa íntima a una mena de mercaderia permamenent"

Assekes trenca amb el seu tercer disc


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET