Ràdio Estel
FÓRMULA ESTEL
17.000 nenes a Espanya estan en risc de ser víctimes de mutilació genital
El 6 de febrer és el Dia Internacional Contra la Mutilació Genital Femenina
@BorjaDeMaria 06/02/2017

El 6 de febrer és el Dia Internacional Contra la Mutilació Genital Femenina. Les Nacions Unides defineixen aquesta pràctica com la mutilació total o parcial dels genitals de la dona amb una finalitat no terapèutica que es porta a terme per raons socials i culturals. Està present en 29 països de l'Àfrica subsahariana, en alguns països del sud-est asiàtic com Malàisia i en alguna part de l'Índia, així com al Kurdistan iraquià. Es calcula que hi ha uns 200 milions de dones mutilades en el món i tres milions de nenes que cada any corren el risc de patir-la

La mutilació genital femenina és una tradició mil·lenària, que es continua practicant malgrat que a molts països es consideri aberrant. La directora de la Fundación Wassu, Adriana Kaplan, constata que la llei no evita que es continui practicant la mutilació genital femenina.

L'OMS s'ha compromès a eliminar la mutilació genital femenina en el termini d'una generació. A Espanya hi ha 17.000 nenes que, tot i haver nascut aquí, podrien estar en risc de ser víctimes d’aquesta pràctica. Catalunya compta amb un sistema pioner, exemple de bona pràctica a nivell internacional, que es vehicula a través del Protocol d'actuacions per prevenir la mutilació genital femenina i que implica diversos departaments de la Generalitat de Catalunya.

Més notícies sobre FÓRMULA ESTEL

"El sexe ha passat de ser una cosa íntima a una mena de mercaderia permamenent"

Assekes trenca amb el seu tercer disc

El 68% dels catalans considera molt important conèixer les religions

"Com s'adquireix la sobirania? Te la donen, o la tens?"


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET