Toni
POLÍTICA 
“Els polítics han de sortir de les trinxeres ideològiques i dialogar”
Toni Picó, en conversa amb Joan Capdevila i Irene Pardo, reivindica “tenir governs en actiu, perquè responguin a les nostres necessitats”
@IgnasiMiranda 12/07/2019

Joan Capdevila, diputat d’ERC al Congrés i membre de la Junta de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Toni Picó, advocat i exdiputat d'Unió, i Irene Pardo, presidenta de Noves Generacions del PP de Catalunya, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació política a Catalunya, amb el conflicte i el judici del procés, realitat que ha marcat novament la temporada. Pardo ha comentat que “l’independentisme flaqueja més que mai, tal i com s’ha vist amb el pacte de la Diputació de Barcelona”, i que “sorprèn la petició de Pedro Sánchez per buscar l’abstenció dels populars mentre els seus pacten amb els independentistes”. Capdevila ha destacat, en referència a les dificultats per investir un president del govern espanyol, que “ara estem vivint les seqüeles del terratrèmol que ha estat la moció de censura”.

En un altre moment, el diputat republicà ha celebrat que “no s’havia vist mai un resultat electoral tan favorable per a Esquerra”, referint-se a les dues últimes convocatòries electorals, sobretot generals i municipals. Per la seva banda, Picó ha constatat que els ciutadans “no ens podem permetre una paralització del Parlament de Catalunya”. Igualment ha destacat que “hem de tenir governs en actiu, per tal que responguin a les nostres necessitats, i aquest no és el cas ni de Catalunya ni d’Espanya”. Capdevila, en canvi, ha aclarit que “les darreres dades i les previsions de creixement de l’IPC mostren una millora, tot i la poca activitat legislativa”. Finalment, l'advocat i exdiputat d'Unió també ha conclòs que “els polítics han de sortir de les seves trinxeres ideològiques i han de dialogar”.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l’actualitat d'aquest divendres 12 de juliol.

La situació política a Catalunya ha estat marcada, aquesta temporada que ara acabem, pel conflicte i el judici del procés. La proposta formulada la setmana passada pel president del Parlament, Roger Torrent, que plantejava al govern espanyol pactar un referèndum a l’estil del Canadà amb el Québec, ha estat un dels últims moviments des de l’independentisme. Des de Madrid, continua havent-hi les dues sensibilitats: una més oberta a un diàleg esperançador i una altra més contundent i contrària a qualsevol iniciativa que comporti decidir des de Catalunya sobre la seva independència.

El judici del procés, que s’acabava ara fa unes setmanes, donarà pas a una sentència probablement entre el setembre i l’octubre. Sigui quina sigui la resolució judicial, tindrà conseqüències polítiques i social, tant a Catalunya com al conjunt de l’Estat. El període estiuenc servirà, en alguns aspectes, de reflexió per a futurs plantejaments i recomposicions de la situació global. Mentrestant, els moviments a Europa han ratificat la visió d’un problema intern entre Catalunya i el conjunt d’Espanya, com apuntava l’altre dia el qui serà nou responsable de Política Exterior a la Unió, Josep Borrell.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET