ESGLÉSIA CATALUNYA 
El bisbat de Vic ret homenatge als bisbes Oliba i Torras i Bages amb un concert a Roma
Una seixantena de cantaires catalans interpretaran l'"Oratori musical Episcopus. Diàleg Patriarcal" a la basílica de Santa Maria la Major
Redacció 14/06/2019

Aquest divendres, 14 de juny, a les 8 del vespre, una seixantena de cantaires catalans provinents del bisbat del Vic interpretaran per primera vegada l'"Oratori musical Episcopus. Diàleg Patriarcal", a la basílica de Santa Maria la Major, a Roma. El concert, que forma part del projecte Episcopus inciat l'any 2015, l'ha organitzat el mateix bisbat, tot i que també ha comptat amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya i la Delegació del Govern a Itàlia.

L'actuació té l'objectiu principal de retre homenatge a dos dels bisbes més importants que ha tingut la diòcesi de Vic en els seus 1.500 anys d'història: el bisbe Oliba i el bisbe Torras i Bages. Per fer-ho, el compositor Mons. Valentí Miserachs va preparar aquesta obra que representa el diàleg entre els dos prelats mitjançant temes i melodies inspirades en la tradició musical religiosa de Catalunya.
Pel que fa al text, l'escriptor i gramàtic català Mn. Josep Ruaix ha sigut l'autor del diàleg que repassa tota la història del bisbat de Vic i a la vegada permetrà mostrar la cultura i la música catalana a Roma, tal com ha explicat Mn. Josep M. Riba, delegat episcopal per al Patrimoni Cultural de la diòcesi de Vic: "Portar a Roma la figura de dos referents de Catalunya, el bisbe Oliba i el bisbe Torras i Bages, permet projectar la nostra història i cultura i donar suport a les corals amateurs de la nostra diòcesi".

En el marc del projecte Episcopus, l'any passat aquest mateix Oratori es va representar a diversos punts de Catalunya, com per exemple la catedral de Vic o la Sagrada Família, i en total van assistir-hi més de 4.000 persones.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET