VATICÀ 
Consolidació i expansió de la Jornada Mundial dels Pobres
La tercera edició se celebrarà el 17 de novembre
Redacció 14/06/2019

Durant la presentació del missatge del papa Francesc amb motiu de la III Jornada Mundial dels Pobres (17 de novembre), el president del Pontifici Consell per a la Nova Evangelització, Mons. Rino Fisichella, ha assegurat que aquesta diada té cada cop més acollida i que es multipliquen les iniciatives arreu del món.

El Papa dedica la jornada d’enguany al tema L’esperança dels pobres mai no es frustrarà.Segons Mons. Fisichella, les paraules del Pontífex ens conviden a l’esperança perquè “els pobres han de viure aquest moment amb la certesa que prové de la confiança en la intervenció del Senyor”.

El text de Francesc reflexiona sobre dues claus: la descripció de les noves formes de pobresa que contemplem cada dia i l’acció concreta de les persones que, amb el seu testimoni, poden oferir esperança. En aquest sentit, el Papa fa una referència a la figura de Jean Vanier, fundador de l’Arca, traspassat recentment.

En el missatge, el Pontífex recorda que els pobres no són números, sinó persones que necessiten ajuda. I adverteix sobre l’ “acarnissament social” i la utilització amb finalitats polítiques dels més necessitats, exclosos i vulnerables de la societat.

Francesc s’adreça a qui vol aixecar murs i bloquejar portes als més desfavorits i els assegura que el pobre té Déu del seu costat perquè “el pobre mai no trobarà Déu indiferent o silenciós davant la seva pregària. Déu és aquell que fa justícia i no oblida”.

El Papa denuncia la tendència a “desfer-se” de la presència dels pobres i explica la missió de l’Església amb ells: “No permetre que mai ningú se senti estrany o exclòs. (...) La promoció dels pobres no és un compromís extern a l’anunci de l’Evangeli, posa de manifest el realisme de la fe cristiana i la seva validesa històrica.”

En la presentació de la jornada Mons. Fisichella va explicar les iniciatives que ha organitzat el Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització com a responsable de la diada.

Entre altres accions, hi haurà l’ambulatori de la plaça de Sant Pere on els necessitats poden rebre atenció mèdica gratuïta; un dinar amb el Papa per a 1.500 pobres, una missa a Sant Pere i el concert “Amb els pobres pels pobres” amb el mestre Nicola Piovani i Mons. Marco Frisina.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET