CULTURA 
En marxa la restauració de la cúpula de Sant Andreu de Palomar
Les obres, amb un cost d’un milió d’euros, duraran dotze mesos
Redacció 03/06/2019

La cúpula de l’església de Sant Andreu de Palomar de Barcelona finalment serà restaurada. Després de tretze anys d’espera, s’han iniciat les obres de rehabilitació que permetran la consolidació de la cúpula i la llanterna. L’actuació compta amb una inversió d’un milió d’euros finançats per l’arquebisbat de Barcelona, la Generalitat de Catalunya (en el marc del programa de l’1% cultural) i l’Ajuntament de Barcelona.

L’església de Sant Andreu de Palomar, un dels edificis més característic del paisatge de Sant Andreu, està protegida urbanísticament amb el nivell C pel Catàleg de Patrimoni Arquitectònic de Barcelona. L’església presenta lesions a la cúpula, la llanterna i el cupulí, a causa del vent, l’aigua, els canvis de temperatura i la radiació del sol. Les lesions més importants són esquerdes i fissures en els galions de la cúpula i del cupulí produïdes per la diferència de temperatura entre la superfície exterior de la volta i la interior a causa de la radiació solar.

Les obres de restauració, que tindran una durada de dotze mesos, es basen en un projecte de Bis Arquitectes i s’han adjudicat a l’empresa Recop Restauracions Arquitectòniques. Preveuen dos tipus d’actuacions: les intervencions primàries, que afecten l’àmbit de la cúpula i la llanterna, així com l’estructura que la suporta; i les intervencions secundàries, que fan referència a la reparació i consolidació puntual de tota la resta de l’edifici.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET