Mons. Auza amb Thomas Heine-Geldern
ESGLÉSIA MÓN Foto: ACN
Ajuda a l’Església Necessitada, premi Camí a la Pau 2019
Rep el guardó per la feina a favor dels cristians perseguits
ACN 24/05/2019

L’arquebisbe Bernardito Auza, observador permanent de la Santa Seu davant les Nacions Unides i president de la Fundació Camí a la Pau, ha ressaltat la feina d’Ajuda a l’Església Necessitada (ACN), guardonada amb el premi Camí a la Pau 2019.

La fundació pontifícia rep el guardó com a “organització líder en el món que posa paraules a la persecució que els cristians pateixen en determinats llocs i que respon amb accions”.

L’arquebisbe Auza ha destacat que “la col·laboració constant i superlativa d’ACN en la missió de la Santa Seu”.

En la gala anual de la Fundació Camí a la Pau, el prelat ha assenyalat que ACN és “com una veu que clama en el desert i es fa ressò de les veus dels cristians que demanen ajuda”. En aquest sentit, ha destacat l’informe sobre llibertat religiosa en el món que elabora ACN com un dels “millors informes que detallen els estralls de la cristianofòbia”.

Mons. Auza ha subratllat que ACN “ha fet un servei encara més gran amb tot el seu treball sobre el terreny”, especialment a la plana de Nínive a l’Iraq, on impulsa un programa per a la reconstrucció de cases, institucions, esglésies i vides “en resposta a la destrucció de l’Estat Islàmic”.

De la seva banda, el president executiu d’ACN internacional, Thomas Heine-Geldern, en recollir el premi, ha dit que l’honor correspon a “aquells cristians que, només per la seva fe, són perseguits, oprimits, discriminats o silenciats”. També ha volgut agrair el suport dels benefactors i ha dedicat el premi als “homes i dones valents” que fan front a la persecució, a l’odi i a la violència.

Segons Heine-Geldern, “és responsabilitat de totes les nacions i de les ONG internacionals protegir el dret de cada individu a la llibertat religiosa”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET