ESGLÉSIA ESPANYA 
Guadalupe Ortiz, la primera persona laica de l'Opus Dei a ser beatificada
La Santa Seu ha reconegut com a miracle la desaparició d'un tumor maligne de pell gràcies a la seva intercessió
Redacció 16/05/2019

El proper dissabte 18 de maig a les 11h, el recinte de Vistalegre de Madrid acollirà la beatificació de la doctora química i investigadora espanyola Guadalupe Ortiz de Landázuri (1916-1975), en la que serà la primera beatificació d'una persona laica de l'Opus Dei.

La decisió de beatificar-la l'ha presa la Santa Seu després de reconèixer oficialment la curació miraculosa d'un home que tenia un tumor maligne de pell i que gràcies a la pregària a la serventa de Déu Guadalupe Ortiz li va desparèixer de la nit al dia. El miracle va tenir lloc l'any 2002 a l'Oratori de Santa Maria de Bonaigua de Barcelona, on el pacient, Antonio de nom, va trobar una estampa per a la devoció privada de la nova beata, i va decidir acudir a ella espontàniament: "Tu pots fer-ho, fes que jo no hagi de ser operat, això és poca cosa per a tu". Després d'invocar-la, l'Antonio es va adormir i l'endemà va descobrir que la lesió havia desaparegut. El cirurgià plàstic va revisar el seu estat, i finalment va comprovar l'absoluta desaparició del càncer, per causes desconegudes.

La cerimònia de beatificació estarà presidida pel cardenal Becciu, prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, juntament amb el cardenal arquebisbe de Madrid Carlos Osoro, el prelat de l'Opus Dei, Mons. Fernando Ocárizi, i diversos cardenals, bisbes i sacerdots.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET