RÀDIO ESTEL 
Amics de la Gent Gran regala “Roses contra l’Oblit”
L’associació recorda que a Catalunya unes 150.000 persones viuen en soledat
 23/04/2019


Aquest dimarts de Sant Jordi hem parlat, al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, de la iniciativa “Roses contra l’Oblit” de l’associació Amics de la Gent Gran. Albert Quiles, director de l’entitat, ha explicat que “un any més, l’associació posa en marxa aquesta iniciativa per combatre la soledat.” 

Fa divuit anys que l’associació Amics de la Gent Gran, pels volts de Sant Jordi, organitza la campanya “Roses contra l’oblit”. L’entitat posa a la venda roses solidàries, de feltre i tela, amb l’objectiu de recollir fons i de sensibilitzar i mobilitzar la societat contra la soledat que pateixen més de cent cinquanta mil persones grans a Catalunya.

Segons ens ha explicat Albert Quiles, “aquestes roses solidàries estan elaborades a mà pel projecte “Formació i inserció laboral”, de la Fundació Pare Manel”. Enguany, a més de les roses clàssiques de feltre de diferents colors, també s’ha creat una edició limitada de roses fetes amb roba i motiu de la senyera catalana.

Per fomentar la difusió de la campanya, es pot accedir al web de “Roses contra l’oblit”, en què tothom pot compartir les seves imatges amb la rosa solidària. També es pot col·laborar amb la campanya mitjançant l’etiqueta #rosescontraloblit.

 Aquest any, el president de la Generalitat, Quim Torra; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la cuinera Carme Ruscalleda i el periodista Óscar Dalmau regalaran roses a persones grans aquest dimarts per fer-los partícips de la Diada de Sant Jordi.

 Avui també, en motiu de la diada de Sant Jordi ha parlat a Ràdio Estel el gironí Oriol Ponsatí-Murlà, director de la Institució de les Lletres Catalanes, que assegurat a Ràdio Estel que “a Catalunya llegim i  llegim en català, però encara no llegim prou. En aquest sentit, Ponsatí ha assegurat que encara s’ha de fer molta feina. Recordem que Ponsatí és editor, traductor, escriptor i filòsof, va ser nomenat l'any 2017 comissari de l'Any Prudenci i Aurora Bertrana, i des d’aquest any és el nou director de la Institució de les Lletres Catalanes,

 Pots tonrnar a escoltar el programa AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET