Lulu, Salomé, Massiel, Frida Boccara i Lenny Kuhr al festival de 1969 celebrat a Madrid
RÀDIO ESTEL 
Salomé en escoltar la cançó d'Espanya d'enguany: "Que la divina providència ens empari"
Aquest 29 de març se celebra 50 anys del darrer triomf de la delegació espanyola a Eurovisió
 29/03/2019


"Sembla que va ser ahir". Amb aquestes paraules hem iniciat l'entrevista realitzada a Salomé dins del programa A Primera Hora de Ràdio Estel recordant que tal dia com avui fa 50 anys va guanyar el Festival d'Eurovisió. La cantant catalana recorda amb il·lusió el moment i amb sorpresa: "Estava parlant amb la participant del Regne Unit i amb Frida Boccara, quan el senyor Artur Kaps ens va avisar que havíem de sortir a l'escenari, ja que havíem guanyat". Aquell any la victòria va estar repartida per un empat a 18 punts entre França, Holanda, Regne Unit i Espanya, un fet que no s'ha tornat a repetir mai en l'història del festival.

La cançó "Vivo Cantando" segons l'artista "no és una melodia de Chopin, però era una cançó molt festivalera" i va ser tan gran l'èxit que "la vaig gravar en diferents idiomes, entre ells l'euskera i el serbocroat".

Preguntada per si segueix les últimes edicions del concurs, Salomé ha afirmat que "darrerament no el segueixo, ja que em sembla un despropòsit que guanyin cançons com la triomfadora de l'any passat, que n'hi ha per llogar-hi cadires". Pel que fa a la cançó que participarà enguany a Eurovisió per Espanya, en escoltar-la Salomé ha reaccionat dient: "Que la divina providència ens empari i que em quedo sense comentaris". Finalment ha remarcat que "s'ha d'anar al festival a guanyar com fan els atletes a les olimpíades, si no estàs donant una imatge d'estar vençuda".

Tertúlia de divendres amb el Think Than

Per un altre cantó hem repassat l'actualitat com cada divendres amb el nostre consell de savis on donen el seu punt de vista de tot el que passa a casa nostra i al món.

Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET