ARQUEBISBAT DE BARCELONA 
Barcelona acollirà el Congrés internacional “Vicent Ferrer: ideologia i pràctica d’una predicació”
L’organitzen l’Institut d’Estudis Catalans i l’Ateneu Universitari Sant Pacià, i servirà per reflexionar sobre els aspectes de la vida i obra de sant Vicent Ferrer (1350-1419)
Redacció 21/03/2019

Del 3 al 5 d'abril, Barcelona acollirà el Congrés internacional "Vicent Ferrer: ideologia i pràctica d'una predicació"; un esdeveniment que organitzen conjuntament l'Institut d'Estudis Catalans i l 'Ateneu Universitari Sant Pacià.
El congrés, que se celebrarà tant a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans (3 i 5 d'abil) com l'Ateneu Universitari Sant Pacià (4 d'abril), serà un punt de trobada perquè diversos especialistes reconeguts reflexionin sobre els aspectes de la vida i l'obra del dominic Vicent Ferrer (1350-1419).

Com ha explicat els organitzadors, les jornades seran una bona oportunitat perquè tant els estudiosos com els interessats en el tema puguin conèixer i aprofundir en la seva figura: "la presència d'especialistes reconeguts en les diverses facetes de l'activitat del sant asseguren unes jornades riques i productives".
L'assistència a les sessions serà gratuïta, però cal fer prèviament la inscripció a través del següent enllaç, on es pot consultar també el programa i el calendari del congrés: http://vicent-ferrer.llocs.iec.cat.

Sant Vicent Ferrer
Tomàs Martínez, coordinador científic del congrés, ha publicat a la pàgina web d'aquest esdeveniment un resum de la vida del dominic Vicent Ferrer on explica els fets més destacats de la seva trajectòria. Com assenyala, el sant "encara provoca passions oposades, causades per l'activitat política de Ferrer, entre les quals destaca la seva posició a favor de Ferran d'Antequera al Compromís de Casp i el canvi d'actitud respecte de Benet XIII". Des del punt de vista religiós, Martínez exposa que "la seva creença en la vinguda imminent de l'Anticrist i, en conseqüència, la necessària preparació de la població davant la fi dels temps generà més d'un conflicte, però també l'adhesió incondicional de molts sectors socials".
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET