El 28 de Febrer se celebra el Dia d'Andalusia
RÀDIO ESTEL 
"La cultura andalusa és molt més que el flamenc"
Francisco Flores, president de la Fundació Cultural andalusa de Catalunya (ANDACAT) assegura que son excel·lents les relacions culturals entre Andalusia i Catalunya.
Redacció 28/02/2019


ANDACAT, porta més de 20 anys apropant, mantenint, i donant suport al col·lectiu andalús que treballa cada dia a Catalunya per establir llaços culturals i socials entre la comunitat catalana i l'andalusa.L'objectiu és donar a conèixer les cultures catalanes i andaluses i fer arribar a Andalusia la cultura catalana i a Catalunya l'andalusa.

Al programa A Primera Hora de Ràdio Estel n'hem parlat amb el seu president."A través de la fundació volem donar a conèixer les dues cultures sempre des del màxim respecte, fent activitats que van des de la sardana fins al flamenc o les havaneres. Flores assegura que "el respecte és fonamental perquè les cultures puguin anar fluint i Catalunya i Andalusia sempre han estat terres de pas, i això ha servit perquè les diferents cultures que hi ha s'hagin mantingut. 

El president d'ANDACAT ha remarcat, com a activitats que realitzen, que "el dia de Sant Jordi, hi haurà autors andalusos que presentaran els seus llibres a les parades del centre de Barcelona, i el dia 31 de març, anirem al Liceu a celebrar la tercera edició del Carnaval, on faran les tradicionals "Chirigotes" amb comparses provinents de Cadis."

Com a novetat en aquest 2019, Francisco Flores ha remarcat l'espectacle que representa la Passió de Crist que faran el dissabte 13 d'abril a l'Auditori del Fòrum i la trobada prevista per al 21 de setembre a Montserrat amb les germandats rocieres que des de Catalunya van al Rocio al voltant de Pentecosta.

Sobre el moment polític actual que està vivint Catalunya comenta "Nosaltres mantenim bona relació cultural, social, i també institucional amb totes les entitats tant andaluses com catalanes, hi hagi la situació política que hi hagi".

Un repàs al judici del procés sobiranista i al darrer setmanari de la revista Catalunya Cristiana

Al programa també s'ha parlat de la vuitena sessió del judici dels líders independentistes amb Josep Maria Noales, magistrat d'instrucció, degà dels jutjats de Badalona, i membre d'Agora Judicial, i de la darrera publicació de Catalunya Cristiana amb Carme Munté.

Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET