CULTURA Foto: Marcel Ollé
La Sagrada Família acollirà la representació del Misteri de la Selva amb motiu del seu 40è aniversari
Es tracta del drama sacre assumpcionista més antic d'Europa en llengua romànica, que es representarà per primera vegada a Barcelona
Macià Grau 26/02/2019

La representació de l'Assumpció de Madona Santa Maria, coneguda popularment com el Misteri de la Selva, és el text més antic que es conserva complet d'un drama o misteri assumpcionista escrit en llengua romànica, i és anterior fins i tot a altres misteris com el de València o el d'Elx. Descobert per l'historiador Mn. Joan Pié en una llibreta de l'Arxiu Parroquial de la Selva del Camp (arquebisbat de Tarragona), l'obra s'ha representat inininterrompudament des de l'any 1980 a l'església de Sant Andreu Apòstol, al mateix municipi, fins a convertir-se en tot un esdeveniment cultural de primer ordre a Catalunya.

Aquest any, per celebrar el seu 40è aniversari, l'entitat organitzarà diverses activitats i exposicions durant tot l'any, que s'aniran  anunciant abans del mes d'agost. Dins d'aquestes iniciatives, la més destacada serà la representació especial que es farà del drama assumpcionista a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona el proper 22 de setembre, en la que serà la primera representació íntegra que es farà a la capital catalana.

Com ha explicat l'organització a través d'un comunicat, aquesta iniciativa ha estat possible en gran part gràcies a la visita d'Esteve Camps, president de la Fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família, a la Selva del Camp el mes d'agost passat. El fet de veure en primera persona la representació va fer que es decidís que finalment el Misteri de la Selva sigui un dels dos projectes triats aquest any per representar-se al temple barceloní.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET