Presentació al claustre de la Mercè de la Sagrada Família
CULTURA 
Catalonia Sacra presenta l’agenda 2019
Més de trenta activitats, de març a octubre, permeten divulgar el patrimoni religiós de les deu diòcesis catalanes
Carme Munté Margalef 20/02/2019

Una conferència davant la façana del Naixement de la Sagrada Família, a càrrec de la historiadora Rosa Ribas, serà el colofó, el 30 de novembre, de l’agenda d’activitats Catalonia Sacra 2019. Fins aleshores, s’hauran fet més d’una trentena d’activitats diferents, a les deu diòcesis catalanes, sempre amb el patrimoni d’arrel religiosa com a protagonista. Un patrimoni que l’Església catalana difon amb força des del 2012, quan va crear Catalonia Sacra, que en el cas de la diòcesi de Tortosa pren el nom de Dertosa Sacra.  

L’agenda 2019 de Catalonia Sacra s’ha presentat a la Sagrada Família, en concret al claustre de la Mercè, i es pot consultar a la pàgina web www.cataloniasacra.cat. La presentació de les activitats ha anat càrrec dels directors de les revistes Sapiens i Descobrir, Clàudia Pujol i Joan Morales.

En l’acte de presentació també han participat Esteve Camps, president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família; Francesc Pardo, bisbe de Girona i president de Catalonia Sacra, i Dani Font, coordinador de Catalonia Sacra.

Dani Font ha exposat les diferents dimensions que impulsa Catalonia Sacra, sempre amb l’objectiu d’incrementar el coneixement, la divulgació i de facilitar la visita al patrimoni arquitectònic i artístic vinculat a l’Església. En aquest sentit, ha reconegut que la dimensió turística és una de les que més costa de desenvolupar, i ha vaticinat que aquest any serà l’any del desplegament del turisme.   
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET