Peu de foto: Josep
RÀDIO ESTEL 
Visions oposades sobre el referèndum
Josep Martí Blanch i Joan-Lluís Perez Francesch justifiquen la convocatòria; Antoni Fernández Teixidó i Enric Millo la critiquen
Redacció 07/09/2017

En una conversa d'anàlisi, el professor de Dret Constitucional Joan Lluís Pérez Francesch ha comentat que, "des del punt de vista de les normes, pot ser criticable l'aprovació de la Llei del Referèndum, però es va fer el que pot fer, ja que no es pot fer d’una altra manera". En aquesta línia, ha afegit que "no es pot fer una interpretació en termes només de dret, que és impossible, sinó de dret i força".

Han participat l'exconseller Antoni Fernández Teixidó i el periodista Josep Martí Blanch. El president del grup Lliures, catalanista i contrari a la independència, ha destacat que "aquest dimecres la majoria parlamentària s'ha carregat la legalitat catalana", i que allò que es promou "no és la independència, sinó la revolució de la CUP". També ha explicat que els actuals dirigents polítics no han sabut resoldre el problema fins ara. Martí Blanch, per la seva banda, ha defensat el procés i ha recordat que, en tot cas, "el que es s'ha fet al Parlament ha obert una crisi d'Estat importantíssima".

Durant el col·loqui, igualment en la segona hora del programa, ha intervingut uns minuts el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, que ha expressat, des de la seva experiència de diputat al Parlament, "una profunda tristor, perquè no es podia imaginar mai la realitat de veure un atac contra els principis bàsics de la democràcia". Com a previsió concreta, ha anunciat que "hi haurà informe del Consell d'Estat, es reunirà Consell de Ministres i es recorrerà al Tribunal Constitucional", cosa que s'ha complert aquest dijous. Finalment, Millo ha dit que aquest dimecres "s'ha obert un parèntesi que es tancarà l'1 d'octubre, ja que el govern de la Generalitat no ha volgut arribar a propostes i volia arribar on ha arribat".

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET