Joan Duart, Francesc Duart, Josep Duart i Diego Salvador, d'Assekes
FÓRMULA ESTEL 
Assekes trenca amb el seu tercer disc
El grup de rock valencià ha descrit la seva evolució músical
@BorjaDeMaria 07/07/2017

Aquest divendres a la Fórmula Estel ens ha visitat el grup valencià ASSEKES, concretament 4 dels 8 membres: Joan Duart, Francesc Duart, Josep Duart (cosins entre ells) i Diego Salvador.

Després de més de cinquanta concerts arreu del País Valencià i el Principat amb el seu segon disc Un nou camí dalt d’escenaris com el Festivern, Feslloch i Aplec dels ports, Assekes torna de nou amb el single Volar. "El segon disc és un experiment: hi ha molts estils: twist rumbero, surf... però el caràcter es manté". Aquest nou single enceta la nova etapa creativa dels de La Ribera, trencant completament amb el que havien presentat fins al moment i que barreja noves sonoritats amb guitarres, veus saturades, gran predomini de sintetizadors i bateries experimentals: "Aquest tercer disc seria desfer-se més encara: apostar sòlidament per alguna cosa diferent", ha explicat a RàdioEstel el cantant d'Assekes, Joan Duart.

El grup valencià Assekes neix l’any 2008, tot i que no és fins el 2012 quan enregistren el seu primer EP En poques paraules. Disc que seguia la línia del mestissatge que dominava el panorama de la música del moviment reivindicatiu valencià. Ritmes d’ska, rock alternatiu i música popular eren fàcilment distingibles en temes com Rebels o Mero (amb més de 40k visualitzacions a youtube). Talls que van dur al jove grup a tocar arreu del País Valencià junt als seus referents més directes: Obrint Pas, Aspencat, Orxata, entre d’altres. 


Escolta l'entrevista sencera (minut 9)

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET