Peu de foto: Els bisbes peruans, en visita Ad Limina, han lliurat a Francesc un quadre de Sant Martí de Porres
PAPA FRANCESC 
El Papa recorda als militars que "han d'assolir o mantenir la pau"
En un missatge als participants en el 59è pelegrinatge de capellans castrenses a Lourdes, els anima a "mirar Crist per vèncer el mal i l'odi"
@IgnasiMiranda 15/05/2017

El Papa assegura, en un missatge adreçat als participants en el 59è pelegrinatge militar internacional de capellans militars catòlics, que es farà entre divendres i diumenge a Lourdes, que “és essencial ara recordar que la pau és un do que els homes no han de deixar mai de demanar”. La trobada, amb la presència prevista de 12.000 militars procedents de 40 països, tindrà com a lema “Dona’ns la pau”. En l'escrit, fet públic aquest dilluns i signat pel secretari d’Estat Pietro Parolin, el pontífex agraeix la feina dels qui treballen per “l’assoliment o el manteniment de la pau arreu del món”, alhora que invita a pregar per la reconciliació i recorda que “Déu respon sempre a aquesta pregària dels seus fills, concretament suscitant artesans de pau, fraternitat i solidaritat”. En aquesta línia, Francesc anima els militars a "mirar Crist per vèncer el mal i l’odi” i ser “autèntics testimonis de la veritat”. Finalment, el Sant Pare expressa la seva proximitat i el seu suport a tots els qui treballen sota les armes “especialment en condicions de perill”, i els posa sota la protecció de la Mare de Déu de Lourdes.

D'altra banda, el Sant Pare ha rebut aquest dilluns, en visita Ad Limina, els bisbes del Perú. Salvador Piñeiro García-Calderón, arquebisbe de la diòcesi d’Ayacucho i president de la Conferència Episcopal Peruana, ha subratllat el context en què l’Església treballa en aquest país sudamericà, entre les nombroses dificultats econòmiques i problemàtiques socials. El prelat ha assegurat que, després de les últimes catàstrofes naturals, sobretot el fenomen del Niño al nord del país, “hi ha molta desil•lusió entre un poble que pateix i que alhora creu en Jesús i estima l’Església, institució que gaudeix de molta credibilitat malgrat les seves febleses i els seus errors”. D’altra banda, el president de l’Episcopat del Perú ha admès que els catòlics han d’afrontar alguns intents de marginar l’Església impulsats des del govern i des de l’àmbit polític en general.

Finalment destaquem que aquest dimarts, a la seu de Ràdio Vaticana, a les 11.30 hores, es presentarà el llibre del pare Alejandro Solalinde Els narcos volen la meva mort. Aquesta trobada ha estat organitzada per Amnistia Internacional en col•laboració amb Libera.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 15 de maig.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET