SOCIETAT 
"El problema familiar de Pujol no afectarà el seu llegat polític"
Hi coincideixen els economistes Joan Buscà i Josep Vila Abelló i el qui va ser director general d'Infància, Xavier Puigdollers
@IgnasiMiranda 12/05/2017

El programa El Mirador de l'actualitat ha analitzat aquest divendres el cas Pujol, una trama de presumpte enriquiment il•lícit que afecta la família de l’expresident català. Els participants en la taula han explorat la clau dels diners amagats a Andorra i el seu suposat origen il•lícit, i s'han preguntat fins a quin punt queda malmesa o enterbolida la figura i la memòria de l’expresident de la Generalitat, amb el seu conegut carisma de governant catalanista i integrador. Els economistes Joan Buscà, vinculat a la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC) i Josep Vila Abelló, del Grup Sènior del Col·legi d'Economistes, i l'advocat Xavier Puigdollers, que va ser director general d'Infància en l'últim govern de Jordi Pujol, han coincidit en la idea que "el problema familiar de l'expresident no afectarà el seu llegat polític". La gran qüestió, segons Buscà, és "la indignació i el rebuig que provoca un cas com aquest" que Vila Abelló, alhora, ha qualificat de "problema més ètic que no pas penal o delictiu, perquè segurament l'expresident Pujol no sabia gran cosa del que feia la seva família".

En aquesta línia, Xavier Puigdollers ha comentat que "Jordi Pujol ha viscut 23 anys de gran generositat amb Catalunya com a president, cosa que probablement ha fet que no pogués estar tan pendent d'unes coses que, pel que es veu ara, no eren clares en la seva família". També ha destacat que "Jordi Pujol, a banda de la sempre necessària presumpció d'innocència, és l'únic membre d'aquest suposat entramat familiar que no ha estat encara imputat o investigat". De tota manera, malgrat que es pugui defensar una separació entre el llegat polític i la figura carismàtica de l'expresident català, igualment tots tres han lamentat que "aquesta imatge queda enterbolida i perjudicada pel cas dels diners d'Andorra i per les presumptes operacions il·lícites o delictives de la seva família".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 12 de maig.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET