Susanna
FÓRMULA ESTEL Foto: David
El Festival de Jazz de Terrassa, fidel als seus valors
La cantant Laura Simó inaugura aquest cicle, que es celebra del 15 de març al 2 d'abril a Terrassa
@BorjaDeMaria 10/03/2017

Del 15 de març al 2 d'abril Terrassa acull més de 50 actuacions en directe protagonitzades per uns 250 músics. El 36è Festival de Jazz de Terrassa arrodoneix la seva oferta amb un munt d’activitats paral·leles, a Ullastrell i Viladecavalls.

A la Fórmula Estel aquest divendres hem parlat amb Susanna Carmona, portaveu i coordinadora del Festival, i amb Laura Simó, “la dama del jazz català” que inaugura el Festival amb Afterglow, un repertori on es succeeixen des de clàssics jazzístics a peces de cantautors en la celebració dels 30 anys de carrera artística de la cantant catalana.

Laura Simó: “Per mi el Festival de Jazz de Terrassa és el referent a nivell nacional i internacional, és el més antic i més coherent”
Simó es reconeix en la definició que li van fer de la cantant eclètica: “A mi m’agrada la música en general, i les que m’arriben al cor i em posen la pell de gallina les intento incorporar”, ha explicat a la Fórmula Estel.

Més de 250 músics son l’ànima del 36 Festival de Jazz Terrassa. Destaca la presència europea, especialment la francesa, amb Michel Portal, de formació clàssica i que ha tocat tots els pals, o Ludovic Beier, acordionista. Altres noms propis són els de Tom Harrell, trompetista nord-americà “molt creatiu, molt melòdic, aconsegueix fer fàcil el que és difícil”, en paraules de la coordinadora del Festival, Susanna Carmona, o el mallorquí Manuel Ballester.

Un festival que ja porta 36 anys
Per a la coordinadora Susanna Carmona “és una trajectòria important per un festival humil, modest, que es manté fidel als seus valors. Sempre intentant ser un referent, una projecció dels músics del país a nivell internacional”. Susanna Carmona, portaveu i coordinadora del Festival Jazz Terrassa. Hi haurà fins a vuit presentacions discogràfiques que reflecteixen les tendències del jazz contemporani. 

El Festival manté els concerts de club a la Nova Jazz Cava, al Centre Cultural Terrassa i les matinals populars a l’aire lliure als espais emblema del certamen, les places Vella i Catalunya i el Pícnic Jazz Vallparadís al Torrent de la Font d’en Sagrera el diumenge dia 26. Com sempre, aquesta serà una de les jornades més populars i multitudinàries on s'hi podran veure i escoltar La Locomotora Negra, Perico Sambeat & Joe Magnarelli Quartet, Wom Trio amb Sara Pi i Los Mambo Jambo.

RàdioEstel us convida a aquest Festival de Jazz de Terrassa. Entre tots els participants sortejarem 1 entrada doble per a cadascun dels concerts 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET